Apa bedane antara gel Silica lan TPE?

2021-07-27

Gel silika minangka elastomer thermosetting, duwe kaluwihan keamanan lan ora beracun, ora larut ing banyu lan pelarut, ora beracun lan tanpa rasa, stabilitas kimia, saliyane alkali sing kuat, asam hidrofluorik ora reaksi karo zat, adsorpsi sing dhuwur kinerja, stabilitas termal sing apik, stabilitas kimia, digunakake ing produk diwasa, produk panganan.
TPE minangka jinis elastomer termoplastik, kanthi perlindungan lingkungan, ora beracun, gampang diwarnani, rasane alus lan alus, kisaran atose 0A-120A, proses lan formasi sederhana, ora butuh proses vulkanisasi, bisa didaur ulang, nyuda biaya. Bisa dilapisi karo PP, PE, PC, PS, ABS lan bahan plastik liyane (injeksi sekunder), lan uga bisa dicetak kanthi kapisah.
Aku yakin 100 persen manawa ana wong sing bakal pelit, ujar manawa bahan silikon ora beracun lan tanpa rasa, pinten produk sampeyan minangka bahan silikon, kepiye carane aku entuk tangan utawa mambu sing apik, ora mesthi sampeyan ngapusi konsumen ? Aku mung bisa ngomong yen sampeyan mikir naif banget, saiki apa bahan murni, kayata nambah elemen baja tungsten sing digawe saka baja tungsten, nambah silikon, baja silikon sing digawe duktilitas sing luwih apik, saben pabrike nggunakake gel silika minangka bahan dhasar, kanthi kanggo nyukupi kebutuhan lelembut, elastisitas, persyaratan desain, bakal nambah sawetara formula liya kanggo nindakake sintesis, Dadi dolanan sing dicekel ora silikon 100%, sintetis.

Loro, TPE lan silikon bedane:

1, TPE yaiku macem-macem suhu normal kanthi elastisitas karet, suhu dhuwur bisa nyuda aliran bahan elastomer. Gel silika minangka jinis karet khusus, crosslinking duwe kekuatan mekanik sing apik, resistensi nyandhang lan tahan suhu dhuwur, kalebu karet thermosetting, sawise pemanasan vulkanisasi ora bakal lebur, suhu sing gedhe banget bakal diobong, produk pembakaran lengkap kanggo banyu lan silika .

2. Beda ing struktur analitis: gel silika minangka awak elastis sing disambung karo ikatan oksigen silikon rantai utama, lan rantai sisih umume metil, yaiku CH3. TPE minangka elastomer termoplastik, kalebu styrene, olefin lan poliuretan. Bedane utama antara rong struktur molekul yaiku siji yaiku struktur SI02 lan liyane yaiku struktur CC.

3, saka kinerja pamrosesan: silika gel kudu dicetak dadi panas vulkanisasi, TPE ora prelu vulkanisasi bisa diproses lan dibentuk. Cetakan pangolahan gel silika iku angel, lan produksi lan pamrosesan TPE iku gampang.

4, gel silika duwe kaluwihan tinimbang TPE ing resistensi suhu dhuwur. Resistensi suhu gel silika umume ana ing antarane 200 derajat ~ 300 derajat, lan teori TPE umume resistensi suhu tinggi TPE antara 130 nganti 150 derajat Celcius, mula saya suwe saya gedhe.

5, rega gel silika umume luwih saka 30.000 lembar ton, lan rega TPE umume antara 13.000-30.000, rega TPE luwih kaluwih, saliyane bahan TPE khusus, kayata tahan api bebas halogen, bahan panganan lan sapanunggalane ing

6. Saka sudut pandang biaya, sampah gel silika ora bisa didaur ulang, limbah TPE, bahan nozel, bahan sisa lan liya-liyane bisa didaur ulang kabeh, TPE bisa ngirit luwih akeh biaya.