Pambuka Gel Silika

2021-07-29

Silica Gel minangka bahan adsorpsi sing aktif banget. Bahan baku disiapake kanthi menehi reaksi natrium silikat lan asam sulfat liwat sawetara proses pasca-perawatan. Formula kimia yaiku mSiO2.nH2O.

Struktur molekul

Komposisi kimia umume SiO2, isine luwih saka 98%

Nomer CAS: 7631-86-9

Jeneng CAS ing Silikon dioksida

Gel silika ora larut ing banyu lan pelarut apa wae, ora reaksi karo zat kajaba alkali lan asam kuat, lan nduweni sifat kimia sing stabil.

Struktur mikropor sing sugih ing partikel gel silika nduweni kapasitas adsorpsi sing kuwat kanggo uap banyu lan macem-macem bau khas. Komposisi kimia lan struktur fisik silika gel nemtokake manawa duwe akeh kaluwihan sing angel diganti bahan liyane sing padha: kinerja adsorpsi sing dhuwur, sifat kimia sing ora beracun lan ora mbebayani, stabil, lan kekuatan mekanik sing dhuwur.

Panganggone utama: desiccant, adsorbent, pengeringan udara kompresor, penstabil bir, penengah farmasi, operator katalis, pemurnian minyak lan uwuh kucing.