Proses operator Katalis kanggo Nggawe Efek Catalytic

2021-09-17

Proses sakaoperator kataliskanggo nggayuh efek katalitik
Khususoperator katalismung bisa efektif kanggo reaksi kimia tartamtu, sing asring diarani "selektivitas" katalis. Mesthi wae, pilihan iki uga minangka "pilihan rong arah." Iki tegese ora ana katalis sing bisa nyebabake kabeh reaksi kimia. Ing kahanan normal, katalis tartamtu mung bisa nggawe katalis reaksi kimia tartamtu utawa jinis reaksi kimia tartamtu. Sanalika, ora ana reaksi kimia, lan kabeh katalis bisa nggawe katalis. Ing kahanan normal, ora ana akeh zat sing bisa nyebabake reaksi kimia, lan ana beda efisiensi katalitik.
Ing produksi kimia, asring ana kahanan kaya mangkene yen bahan baku bisa ngalami pirang-pirang reaksi kimia lan ngasilake pirang-pirang produk ing kahanan reaksi. Umume, mung ana siji reaksi sing pengin kedadeyan (asring diarani reaksi utama), lan produk (asring diarani reaksi utama) Disebut produk utama) yaiku sing dibutuhake wong; lan reaksi liyane, masarakat ora pengin kedadeyan, amarga reaksi kasebut ora mung mbuwang bahan baku, nanging uga produk reaksi dicampur ing produk utama, nyuda kemurnian produk. Ing produksi kimia, reaksi sing ana ing reaksi utama asring diarani reaksi samping, lan produk reaksi samping diarani produk sampingan. Cara nyuda kedadeyan reaksi samping lan nyuda jumlah produk sampingan yaiku masalah sing kudu dipikirake ing meh kabeh reaksi produksi kimia. Ing babagan iki, "selektivitas" katalis nduweni peran penting. Mula, ing produksi kimia, para ilmuwan asring nguntungake selektif katalis reaksi kasebut, nggunakake katalis tartamtu, "pilih" reaksi utama lan tolak reaksi sisih liyane, saengga reaksi utama dipercepat, supaya entuk luwih akeh produk utama lan nyuda reaksi sisih liyane. Reaksi sampingan lan produk sampingan.
Katalis bisa menehi efek paling apik mung ing kahanan tartamtu. Contone, katalis wesi sing digunakake ing sintesis amonia nduweni suhu kerja optimal udakara 500 ° C. Ing suhu iki, katalitik paling kuat. Adhedhasar iki, suhu amonia sintetis ing industri biasane dikontrol udakara 500 ° C. Mesthi wae, suhu optimal sing dibutuhake kanggo katalis beda-beda ora padha. Katalis wesi kanggo sintesis amonia kudu digunakake udakara 500 ° C, lan sawetara katalis bisa dinonaktifake luwih awal amarga suhu dhuwur ing 500 ° C. Mula, kahanan reaksi sing paling cocog kudu dipilih miturut sifat katalis, dudu "nggambar labu miturut pola."
Katalis industri biasane mbutuhake dhukungan lan katalis bareng. Mangkene uga kanggo katalis. Kanggo katalis industri supaya katalitik kanthi apik, zat aktif ora cukup. Ing kahanan normal, saliyane zat aktif katalitik sing duwe peran inti, katalis industri uga ngemot operator lan katalis. Supaya bisa entuk efek katalitik saka katalis, saliyane kanggo materi aktif, ilmuwan nambahake siji utawa sawetara zat kanggo katalis kanggo nambah efek katalitik saka katalis. Materi sing ditambahake diarani ko-katalis.
operator katalis