Langkah Produksi Desiccant Gel Silika

2021-09-17

Langkah produksi sakadesiccant gel silika
Desiccant gel silika minangka bahan adsorpsi sing aktif banget lan bahan pengeringan sing paling umum digunakake. Kagolong bahan amorf. Desiccant gel silika nduweni kapasitas panyerapan kelembapan sing kuat lan kinerja adsorpsi sing kuat. Sanajan ingdesiccant gel silikawis rampung dicelupake ing banyu, ora bakal empuk utawa cair. Ora beracun, tanpa rasa, ora korosif lan ora polusi, mula bisa kontak langsung karo obyek apa wae.
Bahan baku sing kudu disiapake kanggo produksidesiccant gel silikayaiku: sodium silikat (sodium silikat, gelas banyu) lan asam sulfat.
1. Siapake alkali lan asam sadurunge, banjur lebur silikat natrium padat ing suhu dhuwur lan saring kanggo nyiyapake konsentrasi cairan tartamtu, lan banjur nyiyapake konsentrasi cairan tartamtu karo asam sulfat, konsentrasi asam sulfat 20%.
2. Langkah kapindho yaiku persiapan gel (granulasi gel). Langkah iki paling kritis. Rendhem rendhem lan asam sulfat sing wis disiapake ditanggepi ing kahanan tartamtu kanggo mbentuk larutan gel limat kanggo nggayuh konsentrasi Sawise pas, bakal dadi partikel gel. Bentuk lan ukuran partikel bisa ditemtokake miturut kabutuhan pangguna lan kapasitas produksi. Cara granulasi gel umum yaiku granulasi udara. Rasio asam-basa, konsentrasi, suhu lan wektu granulasi gel saka gel minangka parameter proses tartamtu kanggo proses granulasi gel.
3. Gel tuwa kudu nyepetake wektu lan suhu tartamtu, uga nilai pH kanggo tuwa, sing nggawe balung gel kuwat. Sajrone proses penuaan, lem ing antarane partikel mbentuk kanggo nggawe ikatan Si-O-Si, sing nambah kekuatan balung, lan partikel kasebut saling cedhak lan nyusut. Spasi ing struktur kisi lan bagean banyu sing ana ing kana diperes.
4. Acar, ngumbah banyu, lan ngumbah lem
Acar, ngumbah banyu, lan ngumbah gel uga penting banget ing proses kasebut, amarga Na2SO4 sing digawe gel gel wisuh. Kontrol saben anion lan kation kanggo sawetara syarat proses.
5. Desiccant, lebokake hidrogel sing wis disiapake (sawise dicuci) menyang kamar pangatusan, lan ing kondhisi tartamtu, nyuda isi banyu gel kasebut dhewe lan garingake ing kisaran sing dibutuhake. Suhu pangatusan sing luwih dhuwur, luwih cepet saka agregasi partikel utama lan ukuran pori luwih gedhe.
6. Screening: Gunakake sorter bal kanggo nyaring gel silika sing garing liwat layar apertur sing beda-beda miturut ukuran partikel tartamtu, lan layar gel silika sing rusak ing wektu sing padha.
7. Memilih lem: Sawise milih bal lan kotoran heterokromatik ing gel silika, banjur dikemas karo kertas komposit kaya sing dibutuhake, banjur disegel.
Silica gel desiccant